10.12.2015. 10:40
0
Mostar: Izvršeno razbojništvo u kladionici te provala u trgovinu autodijelova
Djelatnica kladionice "Sport plus" u Ulici Z. Frankopana u Mostaru prijavila je u srijedu u 22:20 sati Policijskoj upravi Mostar da je nad njom izvršeno razbojništvo, saopćeno je iz MUP-a HNK.
Izlaskom na lice mjesta pripadnici policije su utvrdili da su dvije nepoznate maskirane osobe ušle u kladionicu i, uz prijetnju vatrenim oružjem, otuđile izvjesnu količinu novca. O svemu su upoznate patrole policije na terenu, te su poduzete sve potrebne mjere i radnje na otkrivanju počinitelja tog kaznenog djela.

U srijedu u 22:30 sati PU Mostar je obavještena da je u tijeku provala u prodavaonicu auto-dijelova na Tekiji. Pri dolasku na lice mjesta, pripadnici policije su primijetili tri mlađe muške osobe koje su počele bježati. Jednu osobu su sustigli, a radi se o maloljetniku B.B. (1999), dok su druge dvije osobe uspjele pobjeći. Za osobe koje su u bjegstvu utvrđen je identitet, a radi se o Mirsadu A. (1989) i Ismalu A. (1992).

Odmah su poduzete sve mjere i radnje na njihovom pronalsku. Istragu vodi Odjel krim. policije, a o svemu je upoznat tužitelj.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.