26.3.2016. 11:11
0
Lukač: Uspjeh u presjecanju šverca oružjem
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da Policija Republike Srpske ima dosta uspjeha u presijecanju kanala nelegalne trgovine oružjem, kao i da te aktivnosti sprovodi u saradnji sa policijama drugih zemalja.

Komentarišući otkrivanje većih količina nelegalnog oružja u Velikoj Kladuši, u Federaciji BiH, Lukač je rekao novinarima da na prostorima bivše Jugoslavije, kao i u Albaniji, ima dosta takvog oružja i da je Policija Srpske učestvovala u više međunarodnih akcija u presijecanju kanala šverca oružjem. Lukač je naveo da je Policija Srpske, između ostalih, u presijecanju kanala šverca oružjem, sarađivala i sa policijama Francuske i Švedske. On je dodao da Policija Srpske svakodnevno radi na pitanjima u vezi sa borbom protiv terorizma, te da je Uprava za borbu protiv terorizma i ekstremizma aktivna i svakodnevno radi na praćenju onih za koje postoje informacije da bi mogli biti potencijalni teroristi. Lukač je istakao da se na tom polju sarađuje sa drugim policijskim agencijama u BiH, kao i u okruženju, dodajući da se nada da će se na vrijeme imati informacije koja će poslužiti da se zaustavi neki teroristički napad koji bi mogao da se desi na području BiH. "U svijetu mnogo jače policije i države ne mogu da spriječe mnoge terorističke akte i veoma je teško doći do informacije kada može da se desi neki teroristički akt. Takav akt može da se desi u bilo kojem dijelu svijeta, a što smo se uvjerili proteklih godina", rekao je Lukač.

 

(Nezavisne novine)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.