29.4.2016. 11:15
0
Otkrivene sjemenke marihuane u poštanskoj pošiljci
Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH otkrili su drogu u poštanskoj pošiljci u Carinskom referatu Pošta Mostar.

U saopćenju UIO se pojašnjava da su ovlašteni službenici UIO iz Odsjeka za carine i Odsjeka za provođenje propisa iz Regionalnog centra Mostar, vršeći redovan pregled poštanskih pošiljki u Carinskom referatu "Pošta Mostar“, otkrili drogu u jednom paketu.

Predmetna pošiljka bila je upućena iz Njemačke, dok je primalac bila fizička osoba iz Hercegovine.

Sumnju u pošiljku je izazvalo nenavođenje opisa robe, dok je bila samo navedena vrijednost pošiljke.

Detaljnim pregledom pošiljke utvrđeno je da se u pošiljci nalazi pet različitih pakovanja sjemenki biljke konoplje, od kojih su dva pakovanja sa sjemenkama konoplje "Royal Queen", dok su se u tri pakovanja nalazile sjemenke konoplje "Zativo".

Analiza predmetne konoplje je urađena pomoću kompleta za preliminarnu analizu na opojne droge, koja je donirana UIO od Ureda Ujedinjenih nacija za drogu i kriminal (UNODC), putem Programa kontrole kontejnerskih roba u Bosni i Hercegovini.

Istoimena biljka se nalazi u tabeli zabranjenih supstanci i biljki čiji je uzgoj, proizvodnja, posjedovanje i upotreba zabranjena shodno Zakonom o sprečavanju i suzbijanju zloupotrebe opojnih droga.

Službenici UIO shodno procedurama, obavjestili su službenike MUP-a HNK PU Mostar koji su preduzeli mjere iz svoje nadležnosti.


(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.