26.7.2016. 11:23
14
Pucnjava u centru Sarajeva: 16-godišnjak zbog svađe u saobraćaju ranio prolaznicu
Pucnjave na sarajevskim ulicama, ali i širom Bosne i Hercegovine, postale su svakodnevnica, te sve manje postajemo šokirani kada se ovako nešto desi u srcu Sarajeva, zbog ni manje ni više verbalne svađe, koja je eskalirala sa ranjavanjem slučajne prolaznice.

Jučer uveče, na raskrsnici ulica Obala Kulina bana - Zelenih beretki - Most Latinska ćuprija, općina Stari Grad Sarajevo, u 19.05 sati zaustavila su se motorna vozila “Ford Ka” i “Škoda fabia”, nakon čega je uslijedila verbalna rasprava.

Vozač "Ford Ka" pri zaustavljanju vozila doviknuo drugom vozaču: "Jesi li ti to mangup?!", prije nego li je i sam zapucao na drugog vozača. O tome da li je vozač "Škode Fabie" uzvratio na ovu pucnjavu, nema informacija.

U toj pucnjavi, zbog rasprave u saobraćaju, ranjena je slučajna prolaznica, osvrčući se na onu poznatu, u pogrešno vrijeme na pogrešnom mjestu.

Prema izjavama svjedoka, nakon pucnjave, građani Sarajeva koji su se našli u neposrednoj blizini su počeli bježati i preskakati jedni druge, ne bi li se čim prije odmaknuli iz tog opasnog okruženja.
Slučajni prolaznici koji su se tu zadesili, su vidjeli ženu kako leži i zapomaže, gdje joj je ukazao pomoć mladić, obmotavši povredu svojom majicom.

Povrijeđena prolaznica B.S., rođena 1959.godine, nastanjena u Sarajevu,  je zadobila težu povredu ramena, te joj je ljekarska pomoć ukazana u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš“ u Sarajevu, saopćeno je iz MUP-a KS. 

Policijski službenici su u ulici Augusta Brauna na području općine Centar, zaustavili su s ciljem kontrolisanja putničko motorno vozilo marke “Ford”, reg. oznake IEW 956 HM, nacionalne oznake Italije, kojim je upravljao šesnaestogodišnji Č.A., nastanjen u Sarajevu.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela izazivanje opće opasnosti i teške tjelesne povrede Č.A. je lišen slobode i predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS. 

O samoj mogućnosti da je maloljetnik počinio ovo krivično djelo, te zbog verbalne rasprave na ulici, pucao na drugu osobu, govori nam mnogo o stanju našeg društvu, o stanju mentalnog zdravlja naših maloljetnika. Da li nakon što smo preživjeli rat, trebamo živjeti u strahu da ćemo biti ranjeni od strane jednog maloljetnika, koji želi da bude mangup ili zvijezda rubrike crne hronike?!

S obzirom da naš pravosudni sistem i ne funkcioniše, ovakve situacije su neminovne, jer počionici ovakvih krivičnih djela prođu s blažim kaznama, ne izvlačeći pouku iz sankcije, te samim time možemo zaključiti da je naš sistem sankcionisanja počinioca krivičnih djela i sistem zaštite građana našeg društva manjkav i neuspješan. Naše društvo je zakazalo, kada jedan maloljetnik sa šesnaest godina, bez ustezanja može da puca u srcu Sarajeva, bez straha za posljedice.

14
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.