27.7.2016. 17:00
2
Kerim Alibegović uhapšen zbog pokušaja ubistva na Kovačićima: Ranjeni se taxijem odvezao do bolnice
U ulici Zagrebačka u sarajevskom naselju Kovačići došlo je do pucnjave u kojoj je ranjena jedna osoba. Sinoć oko 20.15 sati muškarac je zadobio prostrijelnu ranu noge, te je prebačen u Univerzitetski klinički centar Sarajevo.

Na mjesto događaja po dojavi građana odmah je stiglo nekoliko policijskih patrola, kojima su gosti iz obližnjih lokala ispričali kako su mislili da se radi o bacanju petardi. 

Međutim, kada su izašli ispred objekata vidjeli su muškarca koji naoružan  izlazi iz Audija A3 i puca u pravcu muškarca koji se kretao pored pekare "Has".

Stanari su naveli kako se čulo pet do šest pucnjeva, te da je muškarac pogođen tri puta u nogu, potom je napadač pobjegao svojim vozilom.

Navodno je ranjeni muškarac sjeo u taxi vozilo i odvezao se do bolnice, gdje mu je pružena pomoć, a prema nekim saznanjima on je od ranije poznat policiji i nedavno je izašao iz zatvora.


(Foto: Avaz)

Radeći na rasvjetljavanju događaja, policijski službenici su oko jedan sat poslije ponoći u ulici Asima Ferhatovića pronašli i uhapsili Kerima Alibegovića, koji je danas predat  Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu.

Dvadesetšestogodišnji Alibegović iz Sarajeva uhapšen je zbog sumnje da je pokušao ubiti tridesetdvogodišnjeg P.N. iz Sarajeva.

On je navodno ispalio pet, šest hitaca nakon čega je u atomobilu pobjegao munjevitom brzinom, a meci su pogodili i izlog portala pekare ispred koje se sve odigralo.

Drugih povrijeđenih u ovoj pucanjavi nije bilo, a zbog čega je Alibegović pucao na P.N. za sada još nije poznato.

Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu i policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo.

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.