31.7.2016. 18:23
0
Bijeljina: Stršljenovi napali učesnike Savske regate, povrijeđeno 40 osoba
Više od 40 učesnika "Savske regate" u Bijeljini povrijeđeno je danas u napadu stršljenova, rekao je Srni dežurni ljekar na terenu Slaviša Mitrović.

Mitrović je naveo da su dva pacijenta bila u kritičnom stanju nakon anafilaktičkog šoka, te da je nakon reanimacije na licu mjesta jedan od pacijenata prebačen u Urgentni blok bijeljinske bolnice. 

Među povrijeđenima, koji su imali alergijsku reakciju na ujed stršljena, većina je odraslih muškaraca, ali i jedna djevojčica, kao i jedan medicinski tehničar iz timova Doma zdravlja koji su obezbjeđivali regatu. 

Mitrović kaže da su dvije medicinske ekipe bile dobro opremljene i da su u nesvakidašnjoj situaciji uspjeli da ukažu pomoć povrijeđenima na licu mjesta. 

Medicinarima su se u zbrinjavanju pacijenata pridružili i direktori Doma zdravlja Zlatko Maksimović i bijeljinske bolnice Siniša Maksimović koji su se zatekli na licu mjesta. 

Prema izjavama očevidaca, stršljenovi su bili u stablu stare vrbe pored Save, a njihov napad izazvao je pravu paniku među učesnicima regate koji su se oko 14.00 časova odmarali na pristaništu u selu Ostojićevo. 

Učesnik regate Nedeljko Ćorić, predsjednik Gradskog odbora SNSD-a u Bijeljini, zamjera organizatorima zbog ovog propusta koji je mogao da se završi tragično. 

Prema njegovim riječima i tvrdnjama mještana, organizatori regate su dva dana ranije uočili leglo stršljenova na mjestu planiranom za pristanište i odmor učesnika regate, a nisu preduzeli ništa da bi incident bio spriječen. 

Na Savskoj regati danas je učestvovalo 200 plovila sa više od 1.500 učesnika.

(Srna)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.