12.10.2016. 14:29
0
Policija u Prijepolju traga za Sanjinom Sefićem, postoji mogućnost da je preko ilegalnih kanala pobjegao na Kosovo
I dalje traje potraga za odbjeglim Sanjinom Sefićem, koji je prije dvije noći, nedaleko od Zemaljskog muzeja u Sarajevu, na pješačkom prijelazu usmrtio dvije mlade studentice.

On je, upravljajući svojim Golfom VI, prošao kroz crveno svijetlo na semaforu, te je na pješačkom prijelazu udario dvije mlade djevojke, koje su inače studirale u Sarajevu. Sefić je tom prilikom vozio preko 100 km/h.

U nesreći su smrtno stradale Edita Malkoč iz Bosanske Krupe i Selma Agić iz Bugojna. Sanjin Sefić je i od ranije bio poznat policiji, pošto je imao nekoliko hiljada KM neplaćenih saobraćajnih kazni.

Ogroman propust Granične policije BiH

Prema pisanju Faktora, MUP Kantona Sarajevo je, prema još uvijek nezvaničnim informacijama, Graničnu policiju BiH usmeno i putem faksa obavijestio o bijegu Sanjina Sefića sa mjesta saobraćajne nesreće u kojoj su poginule dvije djevojke. Prema posljednjim informacijama, propust je napravila Granična policija koja nije odreagovala na način na koji je trebala, pošto je Sefić neometano prešao granični prijelaz Uvac i tako ušao u Republiku Srbiju.

Prema informacijama do kojih je stigao Faktor, Sefića su do graničnog prijelaza dopratili jedan od članova porodice i poznanik, a dalje ga je odvezao jedan od taksista iz Priboja. Spomenuti taksista je navodno već od ranije poznat policiji po sličnim djelima, pošto je prevozio brojne kriminalce preko graničnih prijelaza. Još uvijek nije poznato da li je spomenuti taksista sa svojim automobilom ušao na teritoriju BiH ili ne. 

Granična policija je potvrdila danas da je pokrenula internu istragu, te da će sankcionisati odgovorne za ovaj propust. To je jutros za Source.ba portal potvrdila i glasnogovornica Granične policije BiH, Sanela Dujković.

Policija Prijepolja traga za Sefićem

Posljednja informacija koja dolazi iz susjedne Srbije kaže kako pripadnici Policijske stanice Prijepolje tragaju za Sanjinom Sefićem koji je usmrtio dvije djevojke u Sarajevu. Danas smo kontaktirali PU Prijepolje, a tamo su nam rekli kako nam informaciju više može ponuditi služba Granične policije Republike Srbije.

"Znamo za slučaj koji se dogodio kod vas u Sarajevu. Znamo da se radi o saobraćajnoj nesreći. Od naših pretpostavljenih iz Beograda smo dobili informaciju da je mogući počinilac Sanjin Sefić na teritoriji Republike Srbije. Mi smo obavijestili policajce koji se nalaze na terenu i ukoliko se takvo lice pojavi odmah će biti uhapšeno", rekao je danas za Source.ba portal službenik Uprave Granične policije Srbije.

Upitali smo da li postoje određene informacije da se Sefić krije upravo na terenu Prijepolja, ali nismo mogli dobiti konkretan odgovor.

"To, zaista, ne znam i ne mogu o tome da vam kažem nešto više. Ja sam u dežurnoj službi i to vam ne mogu potvrditi. Da znamo da se nalazi na određenoj lokaciji, vjerovatno bi ga odmah uhapsili", rekao je za naš portal službenik Uprave Granične policije Srbije.

Svi beogradski mediji jučer i danas su pisali o bijegu Sanjina Sefića iz Sarajeva u Srbiju nakon što je usmrtio dvije mlade studentice. Beogradski Telegraf piše kako je "vozač koji je usmrtio dvije studentkinje u Sarajevu pobjegao u Srbiju, te da je policija raspisala potjernicu za njim".


Telegraf.rs

Blic piše kako se Sefić vjerovatno krije na području Novog Pazara, Prijepolja ili Tutina. Prema navodima Blica, postoji mogućnost da je Sefić u međuvremenu prešao na Kosovo ilegalnim kanalima. 


Blic.rs

"On je u Srbiju ušao legalno, jer za njim u tom trenutku nije bila raspisana potraga iz BiH. Pretpostavljamo da se još krije u Srbiji, i za njim se traga na osnovu međunarodne potjernice upućene iz BiH. Međutim, ne isključujemo mogućnost da je Sefić pobjegao ili planira da pobjegne na teritoriju Kosova i Metohije ilegalnim kanalima. Ako se Sefić pojavi na bilo kojem graničnom prijelazu bit će uhapšen", saopćili su danas iz MUP-a Republike Srbije.

O Sefiću je danas pisao i beogradski Kurir koji je dodao kako je Sanjin Sefić "vozač koji je u Sarajevu ubio dvije djevojke i koji je pobjegao u Srbiju".


Kurir.rs

Granična policija BiH je jučer pokrenula interne i druge postupke u cilju provjere postupanja svih policijskih službenika uključenih u obavljanje graničnih provjera Sefića i zaduženih za  prijenos informacija i naredbi u vezi sa Sefićem. Protiv svih policijskih službenika za koje bude utvrđeno da su načinili propuste u obavljanju službene dužnosti, bit će pokrenuti disciplinski i drugi postupci i bit će rigorozno sankcionirani.


0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.