3.3.2017. 12:20
1
U Drvaru opljačkana banka, tokom oružane pljačke ranjen policajac
Djelatnik Policijske postaje Drvar ranjen je jutros prilikom sprječavanja pljačke Intesa Sanpaolo banke u Titovoj ulici u Drvaru - izjavio je za Fenu glasnogovornik MUP-a Hercegbosanske županije Ivica Vrdoljak.

Dojavu o razbojništvu drvarska policija zaprimila je jutros oko 7:30 sati. Izlaskom na mjesto događaja policija je zatekla nepoznate osobe koje su na njih pucale, pri čemu je jedan policajac zadobio prostrijelnu ranu i trenutno se nalazi u Županijskoj bolnici u Livnu. 

 Nakon vatrenog okršaja, nepoznate osobe su se udaljile u motornom vozilu "audi", koje je ubrzo pronađeno zapaljeno na prevoju Oštrelj kod Drvara.

 Još se ne zna koliki je iznos novce otuđen.

 O ovom događaju MUP HBŽ-a informirao je kolege Unsko-sanske županije i Republike Srpske.

 Voditelj Odjela kirurgije u Livnu dr. Branko Perić za Fenu je kazao kako je ranjeni policajac izvan životne opasnosti, te je prebačen u KBC Split.

 - On je zadobio prostrijelnu ranu kroz abdomen, a metak je oštetio kičmene kralješke i bubreg. Međutim, u stabilnom je stanju. Trenutno su mu noge oduzete, ali nije oštećen spinalni kanal pa bi mu se funkcije u nogama trebale vratiti  - kazao je dr. Perić.

(Fena)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.