15.5.2017. 10:20
0
Na području KS-a 27 saobraćajnih nezgoda, oboren pješak
Na području Kantona Sarajevo u protekla 24 sata registrovano je 27 saobraćajnih nezgoda, od toga 24 s materijalnom štetom i tri s nastradalim osobama kojom prilikom je jedna osoba teže i dvije lakše.

Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 12 vozača, devet osoba zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, dva vozača zbog upravljanja motornim vozilom u vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom i tri neregistrovana motorna vozila.

Saobraćajna nezgoda, oboren pješak
U nedjelju oko 11.30 sati, na kolovozu raskrsnice ulica Topal Osman paše - Zmaja od Bosne - Ložionička, općina Novo Sarajevo,  dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka D.S., rođen 1949.godine u Sjenici, nastanjen u Sarajevu, od putničkog motornog vozila marke “opel astra”, reg. oznake T05-J-398, kojim je upravljao vozač U.A. rođen 1980. godine u Prištini, nastanjen u Sarajevu. U nezgodi teže povrede zadobio je pješak D.S., a ljekarska pomoć mu je ukazana u KCU u Sarajevu. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a  uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo.

Razbojništvo nad radnicom u prodavnici "Amko Komerc"
U nedjelju u 17.15 sati u ulici Antuna Hangija, općina Centar Sarajevo, N.N. osoba izvršila je krivično djelo razbojništva nad radnicom u prodavnici “Amko Komerc”. Tom prilikom maskirana N.N. osoba je uz prijetnju pištoljem otuđilo određenu sumu novca, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.