13.7.2018. 11:52
0
U nastavku akcije „Duga“ uhapšeno još jedno lice iz Sarajeva
U nastavku operativne akcije „Duga“, policijski službenici Federalne uprave policije su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i asistenciju Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine, lišili slobode još jedno lice iz Sarajeva incijala D.C. (1976.god) koje se sumnjiči za krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. Krivičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Prilikom pretresa stambenih prostorija koje koristi osumnjičeni, pronađena je i oduzeta mašina za tabletiranje, metalni nastavci sa žigom i drugi predmeti, koji su korišteni za proizvodnju i stavljanje u promet  opojne droge „extazi“. Također, pronađeno je i oduzeto oko 300 NN tableta koje asociraju na opojnu drogu „extazi“ i cca. 2 kg. praškaste NN materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „metaanfetamin“, te drugi predmeti koji se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom.

Nakon izvršenog pretresa lice D.C. je privedeno u  službene prostorije Federalne uprave policije radi kriminalističke obrade, te će uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu u zakonskom roku biti predato na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, u sklopu iste  akcije u utorak, 10.07.2018. godine lišena su slobode dva lica  Đ.K. (1983. god) i A.K. (1984 .god), u čijim stambenim objektima je prilikom pretresa pronađeno i oduzeto više od 5 000 kom. NN tableta koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu „extazi“, cca. 1 kg NN materije koja  svojim izgledom asocira na opojnu drogu „anfetamin“, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode  u vezu sa predmetnim krivičnim djelom.

AkcijaDuga
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.