21.11.2018. 14:17
0
Uhapšen odbjegli zlostavljač iz Teslića: Udarao 19-godišnjaka po bubrezima, rukama, nogama
Nakon deset mjeseci skrivanja od zakona Branko Jurić (24) iz Teslića, osuđen za zlostavljanje, mučenje i premlaćivanje sugrađanina Bogdana Rakića (19), uhapšen je u Njemačkoj i prebačen u Kazneno-popravni zavod Tunjice u Banjoj Luci radi izdržavanja kazne od četiri godine i šest mjeseci.

Jurić, koji je rođen u Somboru, te ima državljanstvo Srbije i BiH, početkom septembra 2017. osuđen je u Okružnom sudu u Doboju na četiri i po godine jer je učestvovao u brutalnom mučenju Rakića. Kada je 22. februara ove godine trebao otići na odsluženje kazne, Rakić je nestao iz BiH, vjerovatno sakrivši se u Srbiji. Potom je u martu 2018. za bjeguncem raspisana Interpolova potjernica, te je Rakić morao bježati i iz Srbije. Uhapšen je u Njemačkoj u gradu Ulmu, gdje je smješten u ekstradicioni pritvor, a nakon toga izručen bh. vlastima.

Podsjetimo, na istu kaznu od četiri i po godine osuđen je i Rakićev vršnjak Armin Jašarević (24), jer je također učestvovao u mučenju Rakića.

Prvog novembra 2016. Rakić je oko 19.30 sati izašao iz kuće i bio je s društvom do 22 sata, 50-ak metara od djedove kuće. Tek u 3.30 sati pozvonio je na kućna vrata, a kada mu je otvorila majka, on se stropoštao na nju, sav krvav, modar, blatnjav i ošišan. Ispostavilo se da su Jurić i Jašarević odvezli Rakića na planinu Borja. U optužnici se navodi da su njih dvojica Rakića tukla, ošišala, tjerala da pije njihov urin, prethodno ga pitajući: “Što si nas drukao policiji?”.

Udarali su ga nogama po glavi, stomaku, bubrezima, grudnom košu, rukama i nogama. I kada mu je krv krenula iz usta i iz nosa, mučenje nije zaustavljeno, jer su ga natjerali da se baci unazad niz liticu u šumi. Tek duboko u noć vratili su ga u Teslić.

U prvostepenom postupku u Osnovnom sudu u Tesliću Rakić i Jašarević su osuđeni na po dvije godine i osam mjeseci zatvora. Nakon žalbi, drugostepeni sud im je povećao kazne. Rakić je nakon svirepog premlaćivanja više sedmica proveo u bolnicama, a zdravlje mu je i dalje narušeno, piše Oslobođenje.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.