26.12.2018. 15:50
0
Sarajevska policija uhapsila Č.S. koji je opljačkao dvije poslovnice Lutrije BiH i jednu banku
FOTO: Source.ba / Arhiva
Sarajevska policija u utorak navečer u ulici Bulevar Meše Selimovića lišili su slobode Č.S., rođen 1984. godine u Foči, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio više krivičnih djela razbojništava.

On se dovodi u vezu sa pljačkama dvije poslovnice Lutrije BiH 12. decembra u ulici Trg nezavinosti i 18. decembra u poslovnicu “Lutrija BiH Automat club” u ulica Gradačačka. 

Također, 19.12.2018. godine izvršio je pljačku banke u ulici Trg međunarodnog prijateljstva.

- Prilikom pretresa lica Č.S. pronađen je i oduzet novac za koji se sumnja da potiče iz pomenutih krivičnih djela. Također, izvršen je pretres kuće i pratećih prostorija koju koristi navedeno lice u ulici Radnička, općina Novo Sarajevo. Tom prilikom su pronađena i oduzeta dva plastična pištolja, dvije jakne i par rukavica. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lice lišeno slobode je predato u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih sslobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju nevedenih krivičnih djela.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.