17.1.2019. 9:17
8
Fuad Isabegović trebao biti suspendovan, a onda čekićem po glavi izudarao Almu Mujkanović i Nuru Ćosićkić: Direktorica i pedagogica se nalaze u teškom zdravstvenom stanju
FOTO: Fokus.ba
Direktorica i pedagogica Gimnazije "Ismet Mujezinović" u Tuzli povrijeđene su u fizičkom napadu koji se jučer dogodio u toj školi.

Naime, policija TK je dobila dojavu oko 13:15 sati o nemilom incidentu koji se dogodio u ovoj školi. 

Povrijeđene osobe odmah su prevezene u UKC Tuzla gdje im je pružena pomoć. Muškarac koji je počinio napad priveden je u službene prostorije MUP-a TK zbog kriminalističke obrade. Osim policije intervenisala je i služba Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla. 

Kako prenosi portal Tuzlanski.ba, direktoricu i pedagogicu gimnazije je napadao profesor engleskog jezika, Fuad Isabegović, kojem ovo, prema pisanju medija, nivi prvi incident sličnog tipa.

Napadnute su direktorica škole, Alma Mujkanović, kao i pedagogica ove škole, Nura Ćosićkić, a obje su zadobile teške povrede. Iz UKC-a su poručili kako su obje žene u bolnicu primljene sa teškim tjelesnim povredama. Prema pisanju istog portala i prema nezvaničnim informacijama, one se nalaze u teškom zdravstvenom stanju.

Profesor engleskog jezika u ovoj školi, Fuad Isabegović, nakon verbalne prepirke i fizički uz upotrebu čekića-macole nasrnuo je na direktoricu Almu Mujkanović i pedagogicu Nuru Ćosićkić koje su nakon incidenta vozilima Službe Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla prevezene u UKC. 

Isabegović je direktorici i pedagogici ove škole nanio teške povrede glave, tako što ih je čekićem udarao po glavi. Prema posljednjim informacijama koje dolaze iz Tuzle, obje žene su završile u operacionoj sali, te su bile podvrgnute hitnim operacijama.

Još uvijek nema informacija šta se dogodilo, pa se Isabegović odlučio na ovakav čin. Očevici tvrde da su scene na mjestu incidenta bile kao u horor filmovima, te da je krvi bilo posvuda.

Iz UKC-a Tuzla za Source.ba portal jutros su poručili:

"Obje pacijentkinje su primljene u teškom zdravstvenom stanju i odmah su smještene na Kliniku za neurohirurgiju. Odmah su upućene u operacionu salu kako bi bile operisane. Čekamo informacije od dežurnih doktora kada je u pitanju njihovo zdravstveno stanje nakon operacije", rekla je za Source.ba portal glasnogovornica ove ustanove, Ersija Aščerić - Mujedinović.

Iako nismo dobili službenu potvrdu, najvjerovatnije se radi o teškim povredama glave kod obje žene koju su primljene na UKC Tuzla.

"On se i dalje nalazi ovdje kod nas, naložene su još neke stvari da se urade, ali će uskoro biti predat u nadležnost Tužilaštvu TK. Gospođe koje je napao se i dalje nalaze na UKC Tuzla", rekao je za Source.ba portal Izudin Šarić, portparol MUP-a TK.

Prema informacijama koje smo dobili u policiji TK, najvjerovatnije je da će se ovo okvalifikovati kao "ubistvo u pokušaju", te će se Fuadu Isabegoviću najvjerovatnije odrediti jednomjesečni pritvor.

Za Source.ba portal jutros je govorio i Admir Arnautović, glasnogovornik Tužilaštva TK.

"On se još uvijek nalazi u prostorijama policije, ali će uskoro biti predat nama. I mi još uvijek čekamo izvještaj iz policije, ali najvjerovatnije je da će se tu raditi o određivanju pritvora. Žene koje su povrijeđene se i dalje nalaze u bolnici i u teškom su stanju, pa je vrlo vjerovatno da će se ovo okvalifikovati kao dva pokušaja ubistva. On se jučer nije pojavio tokom zasjedanja disciplinske komisije u školi, zbog postupka koji se vodio protiv njega, s obzirom da je trebao biti suspendovan, ali se pojavio kasnije i napao prvo direktoricu, a onda je u hodniku napao i pedagogicu. Radi se o teškim povredama i udarcima u predjelu glave, a napao ih je i udarao čekićem", rekao je za Source.ba portal Admir Arnautović.

Više informacija o samim povredama spomenutih uposlenica u školi nakon operacije bit će poznato tokom današnjeg dana.

 
8
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.