12.3.2019. 12:50
13
Pogledajte snimak koji je 'proslavio' Edisa Bunara, jednog od najpoznatijih sarajevskih kriminalaca: Samo snimaj, je**t ću ti ja familiju u usta...
FOTO: facebook
U okviru akcije Federalne uprave policije pod nazivom "Prizma" jučer je uhapšeno 13 osoba koje se terete za nabavku i prodaju droge.

Pretresi su jučer vršeni na deset lokacija u općinama Centar i Novi Grad. Uhapšeni su supružnici Edis (30) i Nerma Bunar (28), Almedin Tači (38), Eldar Spahić (30), Sabahudin Žigović (30), Esmera Sinanović (28), Adis Paldum (36), Enes Gilić (31), Emir Curić (27), Edin Žigović (21), Adi Mekić (21), Dženan Šačić (22) i Minja Bajagić (31). Većina uhapšenih odranije je poznata policiji.

Osim Edisa Bunara i njegove supruge Nerme, koje su danas pripadnici FUP-a uhapsili u akciji "Prizma" zbog organiziranog kriminala i neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga, istragom u ovom slučaju obuhvaćena je i majka Edisa Bunara. 


Kriminalni dosije Edisa Bunara

Edis Bunar je jedan od najpoznatijih sarajevskih kriminalaca. Često se njegovo ime moglo pročitati u rubrikama crne hronike.

Hapšen je i osuđivan kako zbog poslova sa rasturanjem droge, tako i po učešću u vatrenim obračunima kriminalaca u Sarajevu.

Posljednji u kojem je učestvovao dogodio se u augustu 2017. u kafiću "Twister" na Alipašinom Polju, kada je lakše ranjen. Zbog ovog napada sarajevska policija je uhapsila Dženana D. i Mustafu D. 

Na Bunara je, navodno, te večeri uz Dženana nasrnuo i njegov brat Mustafa  zvani Mute. Spekuliše se da su Bunar i napadači skupa sjedili u kafiću, ali tada je došlo do svađe, a potom i fizičkog obračuna te potezanja oružja.

Bunar je poslije ranjavanja vozilom Hitne pomoći prevezen u Kliniku urgentne medicine Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, gdje su mu konstatovane lakše povrede. Bunar je odranije bio povezivan sa ovom braćom, piše Index.ba.




Bunar je ranjavan  i u martu 2012. godine u vatrenom obračunu koji se dogodio u istom naselju. Tada je, nakon svađe i tuče, iz rafala ranjen po nogama, a policija je zbog te pucnjave privela Suada Hodžića i Alema Gadžu.

Tada su navodno nakon tuče Hodžić i Gadžo izrafalali Bunara.

Iste godine Bunar je, zajedno s Rasimom Durakom, demolirao buregdžinicu Jahije Velije, prijeteći njemu i zaposlenicima. Godinu ranije učestvovao je u razbojništvu kada je opljačkan i ranjen diler deviza na Alipašinom Polju.

Jedan je od 12 hapšenih u akciji "Malta" koju su u februaru 2014. godine proveli pripadnici FUP-a, kada je pohapšena organizirana grupa kojoj su pripadala i dvojica policajaca, a koja je organizirano rasturala marihuanu i heroin, prenosi Faktor.

Javnosti je poznat iz snimka emisije Slučajevi X, kada je otvoreno prijetio novinaru Hayat televizije Veldinu Čustoviću.

13
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.