24.5.2019. 11:26
1
Kako je izgledala filmska potjera za Jasminom Bajićem: Pružao otpor pri hapšenju, opkoljen pa savladan, u potragu bili uključeni i psi tragači
Jasmin Bajić (19) iz Goražda, osumnjičen za napad na policiju u selu Resnik kod Pazarića, predat je jučer Tužilaštvu na dalje postupanje.

Iz policije je saopšteno da je ovaj mladić prvo izazvao udes u 2.30 sati na raskrsnici ulica Bulevar Meše Selimovića - X transferzala, općina Novi Grad Sarajevo. Do nesreće je došlo nakon što je Bajić, vozeći bez položenog vozačkog ispita, prošao kroz crveno svjetlo na semaforu.

U 3.30 sati na području Ilidže, policijski službenici V PU pokušali su zaustaviti Audi A4 (O68-J-567) koji je vozio Bajić, na što se vozač oglušio i nastavio dalje kretanje u pravcu naselja Hadžići.

U tim trenucima obavještene su sve policijske patrole da jure bjegunca u Audiju A4 i da se on kreće prema Mostaru cestom Sarajevo - Konjic.


Povrijedio tri policajca


Jedna patrola iz Hadžića se također dala u potjeru. Pokušavajući zaustaviti bjegunca, prepriječili su mu put, ali se Bajić  zabio u patrolno vozilo i tom prilokom ga prevrnuo.

Vozač je i dalje nastavio kretanje u pravcu Tarčina, te dolaskom u naselje Resnik, skrenuo van ceste i udario u metalnu ogradu, a potom se zaustavio. U cijelom haosu koji je izazvao povrijeđena su tri policajca, od kojih jedan teže.

Slikovni rezultat za policijska potjera u hadžićima

Nakon što se zaustavio Bajić je pješice pobjegao porema obližnjoj šumi. U tim trenucima u potragu za bjeguncem uključila se i elitna jedinica za specijalnu podršku MUP KS, kao i psi tragači koji su preplavili teren na kojem se bjegunac nalazio.


Pružao otpor


Nakon što je opkoljen ubrzo je i savladan. Prema pisanju Avaza, Bajić je prilikom hapšenja pružao veliki otpor, ali su ga specijalci uspjeli savladati. Ovaj slučaj za kratko uznemirio je mještane koji su bili u blizini.


Testiran na droge


Navodno se osumnjičeni tereti za krivično djelo sprečavanje službene osobe u obavljanju službene radnje, uz mnoštvo saobraćajnih prekršaja te drugih krivičnih dijela. On je alkotestiran, a obavljeno je testiranje na droge. Tokom jučerašnjeg dana pretresena je i njegova kuća, a još uvijek se ne zna da li je Audi kojim je upravljao Bajić možda ukraden. 

Danas je postupajući tužilac Kantonalnog Tužilaštva Kantona Sarajevo  predložio je Općinskom sud u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora Jasminu Bajiću, osumnjičenom za krivično djelo napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, izjavila je glasnogovornica tog Tužilaštva Azra Bavčić. 

Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo.

 

 


1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.