10.7.2019. 15:46
0
Akcija FUP-a "TOWER": Uhapšene dvije osobe zbog reketiranja i primanja dara, oduzeto 60.000 KM
Pripadnici Federalne uprave policije uhapsili su dvije osobe na području Ilidže zbog sumnje na reketiranje i primanje dara.

Akcija i pretresi još traju, a uhapšeni su, nezvanično, generalni direktor firme "Panamera" Elvedin Mahmutović i zaposlenik u odjelu prodaje nekretnina ''Sarajevo Towera'' Sedin Halilagić.

Federalna uprava policije akciju provodi uz asistenciju Obavještajno-sigurnosne agencije BiH.

Iz FUP-a je rečeno da su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva kantona Sarajevo i angažman Specijalne policijske jedinice FUP-e, započeli sa realizacijom operativne akcije kodnog naziva „TOWER“, na području Kantona Sarajevo u cilju dokumentovanja lica koja se dovode u vezu sa krivičnim djelom „Primanje dara i drugih oblika koristi“ iz člana 380. Krivičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

U sklopu navedenih aktivnosti, lišena su slobode dva lica iz Sarajeva inicijala S.H. (1961.) i E.M. (1976.), kod kojih je prilikom pretresa pronađen i oduzet novčani iznos u protuvrijednosti od 60.000,00 KM, koji je korišten prilikom izvršenja predmetnog krivičnog djela, a koji će biti dokaz u krivičnom postupku. Navedena lica se sumnjiče da su u prethodnom periodu, u cilju sticanja protupravne imovinske koristi od podizvođača građevinskih radova stambeno/poslovnog objekta „Tower“ zahtijevali i primali novac, darove i druge oblike koristi, a kako bi istima bilo omogućeno nesmetnao izvođenje i završetak radova.Postupajući po Naredbi Općinskog suda Sarajevu, policijski službenici Federalne uprave policije, vrše pretrese u stambeno/poslovnom objektu „Panamera“ na području općine Ilidža, kojom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa gore navedenim krivičnim djelom.Lica lišena slobode biti će kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će u zakonskom roku biti predata Kantonalnom tužilaštvu kantona Sarajevo uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, prenosi, avaz.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.