1.10.2019. 17:47
0
Novi detalji stravične nesreće u Zoviku: Peugeot se direktno zabio u kamion, vozač kamiona kroz plač rekao da se sve "desilo munjevito"
Na mjestu stravične nesreće u kojoj su jučer kod Hadžića poginule Adna Serdarević-Divović (31), Senada Serdarević (57) i četvoromjesečni dječak nema tragova kočenja, što ukazuje da se Adna Serdarević-Divović, vjerovatno vozilom Peugeot 307, zabila u miješalicu za beton Man, vlasništvo firme Nersal, piše danas portal Oslobođenje.

Nezvanično kako prenosi Oslobođenje, tog dana Adna, njena beba i majka Senada bili su u Domu zdravlja u Hadžićima, te su se vraćali kući u Tarčin. Koliko je sudar sa miješalicom bio žestok, govori činjenica da je prednji dio Peugeota bukvalno samljeven. Kojom brzinom su se kretala vozila, da li je Adna preticala neko vozilo ili je iz nekog drugog razloga prešla u suprotnu traku, trebala bi utvrditi istraga.

M.M. (42) iz Visokog, vozač miješalice za beton pod koju je Peugeot podletio, nakon udesa u mjestu Gradac kod Hadžića bio je priveden u policiju, gdje je ispitivan do 22 sata. Prema riječima Nermina Sudžuke, direktora firme Nersal, M.M. je iskusan vozač koji kod njega radi već tri godine. Tog dana M.M. je bio u betonari, gdje je preuzeo materijal i krenuo ka gradilištu. Nesreća se desila oko 300 metara od betonare, prenosi Oslobođenje.

“Uspio sam kratko da razgovaram sa vozačem. Kroz plač je samo rekao da se sve desilo munjevito, u 10 metara vozilo je skrenulo prema njemu. Nije mi rekao da li je žena koja je vozila putničko vozilo preticala”, rekao je sagovornik Oslobođenja.

Tijela četvoromjesečnog dječaka, Adne i Senade prebačena su u prosekturu Bare, gdje će danas biti obavljena obdukcija. Iz Tužilaštva KS-a navode da se čekaju nalazi vještaka mašinske i saobraćajne struke, koji će se izjasniti o uzrocima ove stravične saobraćajne nesreće.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.