21.9.2020. 10:24
2
Državljani BiH brutalno ubili Ljiljanu Simić, pa onda trošili njen novac
Za ubistvo kanadske državljanke Ljiljane Simić (54), čije je tijelo sa vidnim opekotinama po glavi i rukama policija pronašla u petak na nepristupačnom terenu u zaseoku Lazarevići na Mokrinama, nadomak Herceg Novog, osumnjičeni su Zoran Marić iz Foče i Radomir Delić iz Vlasenice, prenose danas Novosti.

Obojica su nastanjena u Herceg Novom. Delić je zbog sumnje za saučesništvo u ovom stravičnom zločinu ubrzo uhapšen u Crnoj Gori, a Marić, koji se smatra "neposrednim izvršiocem", efikasnom akcijom policije RS-a jučer je lociran i priveden u Foči.

Marić je, kako "Novosti" saznaju, višestruki povratnik u izvršenju raznih krivičnih djela zbog kojih je često privođen. Na dugom spisku zlodjela su prevare, iznude, krađe, pokušaj silovanja, pa čak i prijavljivanje lažne vlastite otmice.

Nestanak Ljiljane Simić prijavila je porodica još 6. septembra. Tada je ona sa dubrovačkog aerodroma trebala da otputuje u Kanadu, ali je, u međuvremenu, potvrđeno da nije prešla granicu Crne Gore. Simić je boravila u Kotoru, po sedam-osam mjeseci godišnje, dok je ostalo vrijeme provodila sa djecom u Kanadi. Posljednji put su je komšije i vidjele u Kotoru 5. septembra kada je napuštala stan.

Kakav je bio dalji sljed događaja utvrdit će istraga. Prema navodima Vladimira Krstanovića, bivšeg supruga nesretne žene, koje su jučer prenijeli pojedini mediji, ona je navodno htjela da proda stan u Kotoru i da kupi manji, prenose Novosti.

On pretpostavlja da je monstruozno ubistvo počinjeno iz koristoljublja. Navodno je Marić često telefonom kontaktirao sa Ljiljanom, nakon njenog nestanka dolazio u stan u Kotoru, pokušao da proda njen terenac i da plaća njenom kreditnom karticom.

Nezvanično, upravo je ta kartica blokirana iz centra banke jer su "podizane neuobičajeno velike sume novca".

- Na osnovu njenog izvještaja sa viza kartice, gdje je u uobičajenim uslovima Ljiljana trošila oko 4.000 dolara mjesečno, vidi se da je posljednjeg mjeseca, sa njenog računa podignuto čak 17.000 dolara - ispričao je Krstanović.

Na jednoj lokaciji, sa koje je pokušavao da plati Ljiljaninom karticom na pumpi u Kotoru, viđen je čovjek koji vozi Ljiljanin terenac i kako sipa gorivo.

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.