20.10.2020. 16:46
0
Reakcija Almira Čehajića Batka nakon akcije SIPA-e
Radio otvorena mreža oglasila se danas nakon informacije da je u prostorijama ove organizacije uhapšen voditelj i humanitarac Almir Čehajić Batko. Prenesena je i poruka samog Čehajića koji je najavio ''da će sve biti pozitivno''.

Kako su kazali iz Otvorene mreže, Čehajić je poručio će sve završiti pozitivno.

''Nakon što se u pojedinim bh. medijima pojavila informacija da je predsjednika nevladine organizacije“Otvorena mreža“ Almira Čehajića Batka uhapsila SIPA, Čehajić je potvrdio da su u ranim jutarnjim satima pripadnici SIPA-e izuzeli određenu dokumentaciju iz službenih prostorija. Kako je naveo, radi o se prijavi pacijenata koji su u programu „Otvorene mreže“ za kadeverične transplantacije. Istakao je kako je siguran da će se sve završiti pozitivno, kako za organizaciju, tako i za sve pacijente'', saopštila je Otvorena mreža.

Podsjećamo, po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo, SIPA vrši pretres na nekoliko mjesta, među kojima su i prostorije ove nevladine organizacije.

Iz SIPA-e je rečeno kako se Čehajić tereti za zloupotrebu položaja i pranje novca, prenosi N1.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.