8.12.2020. 15:06
1
Elviru Hajdareviću određen pritvor: Upucao bivšu djevojku zbog navodnog duga od 20.000 KM
Kantonalni sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor Elviru Hajdareviću (41) osumnjičenom da je 5. decembra hicima iz vatrenog oružja pokušao ubiti J.K. na radnom mjestu u jednoj firmi u Vogošći, prenosi danas Dnevni Avaz.

Prema prvim rezultatima istrage, pomno je planirao svirepi napad.

Od izvora bliskog istrazi Avaz otkriva pozadinu odnosa između Hajdarevića i J. K. te šta je to što je dovelo do tako brutalne reakcije da se pokuša uništiti jedan život. 

Hajdarević je zaposlen kao zaštitar u jednoj sarajevskoj banci i brinuo se o majci.  Navodno su Hajdarević i J. K. bili u ljubavnoj vezi, koju je ona prekinula. 

Kako je za Avaz pojasnio izvor, Hajdarević je navodno, na njen nagovor, podigao kredit od 20.000 KM, te dao joj novac radi kupovine zemlje i kuće, ali do toga nije došlo, jer ga je ona u međuvremenu napustila.   

On je više puta dolazio tražeći da mu vrati novac, na šta mu je govorila da ga nema. 

Zbog stalnog uznemiravanja, J. K. ga je prijavila policiji, zbog čega je dobio i zabranu prilaska oštećenoj.  Navodno pritisnut velikim dugom uzeo je pištolj i u subotu otišao ponovo kod J. K.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.