11.12.2020. 8:19
0
I dalje nije pronađen avion koji je nestao iznad Kozare: U njemu bili Srbin i Rumunka, prevozili vakcine za životinje
?utros je nastavljena potraga za nestalim avionom rekao je Ljubiša Aramanda predsjednik Planinarskog saveza Republike Srpske za RTRS.

U povratku iz Velike Kladuše za Banju Luku avion, koji je prevozio vakcine za životinje, nestao je sa radara. U sportskom avionu bili su pilot i operater. Kako ATV saznaje, riječ je o državljanki Rumunije i državljaninu Srbije.

Aramanda je istakao da je potraga nastavljena ispod repetitora Lisina.

- Tragaocima se pridružuju pripadnici Gorske službe spasavanja Foča, kao i pripadnici MUP-a Republike Srpske. Plan je da se ekipe podijele na četiri rejona - naveo je Aramanda.Istakao je da će potraga će biti u grupama od 10 do 15 ljudi koji će komunicirati putem radioveze.- Najveći problem su vremenski uslovi odnosno magla koja značajno smanjuje vidljivost. Sa dva helikoptera trebalo bi da se uključe u potragu i Oružane snage BiH - rekao je Aramanda.

Podsjećanja radi, kontakt sa avionom jučer je izgubljen na području Omarske. Pomoć u pretrazi terena pružaju i pripadnici Civilne zaštite RS i planinari. Zbog slabe vidljivosti helikoter Helikopterskog servisa RS tokom noći je obustavio pretragu.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.