25.12.2020. 12:02
0
Podignuta optužnica protiv Dragana Josipovića
Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Dragana Josipovića, rođenog 1980. godine u Bosanskoj Dubici, državljanina BiH i SAD-a.

Optuženi se tereti da je neovlašteno nabavio veću količinu opojnih droga u vidu tableta „ekstazi“ i „bromazepam“, kao i opojnu drogu „kokain“, te nabavljene opojne droge prenio preko državne granice u BiH, a sve u svrhu dalje prodaje.

Optuženi se tereti da je neovlašteno vršio međunarodni prenos supstanci koje su propisom proglašene opojnim drogama, te počinio krivično djelo neovlašteni promet opojnim drogama iz člana 195. stav 1. KZ-a BiH.

Optužnica je upućena na potvrđivanje Sudu BiH, prenosi N1..

Optuznica
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.