12.1.2021. 12:22
0
"Pao" ubica navijača Vojvodine, uhapšeni i pripadnik OS BiH i taksista
U akciji "Logan" banjalučka policija uhapsila je Stefana Stefanovića (28) iz Novog Sada, za kojim Interpol Beograd raspisao potjernicu zbog teškog ubistva navijača Vojvodine Milana Pribakovića (29) u diskoteci "The End" kod hotela "Park" 2017. godine u Novom Sadu.
Zajedno sa Stefanovićem uhapšeni su Slobodan Stanković, pripadnik Oružanih snaga BiH Milan Gajić, te taksista Bojan Đurić svi iz Banje Luke. Oni su osumnjičeni za pružanje podrške bjeguncu od srpskog pravosuđa. Sumnja se da su bili umiješani i u trgovinu narkoticima, falsifikovanje isprava i druga krivična djela.

U PU Banjaluka je potvrđeno da su uhapšene četiri osobe.

- Izvršenim provjerama kroz službene evidencije utvrđeno je, da je za licem S.S. iz Novog Sada raspisana međunarodna Interpolova potjernica zbog počinjenog krivičnog djela teško ubistvo. Operativnim radom, policijski službenici su došli do saznanja da navedeno lice koristi falsifikovanu ličnu kartu na ime Nikola Radišić i da se pod tim imenom kreće na području Grada Banja Luka - rekla je portparol PU Banja Luka Danijela Mučibabić.

Ona kaže da je u okviru akcije pretresen stan u Banjoj Luci, koji je bjegunac koristio Tom prilikom pronađeno je 30 grama kokaina i oko 60 grama marihuane.

- Pronađena je i oduzeta veća količina novca, vaga za precizno mjerenje, mobilni telefoni, falsifikovana lična karta Republike Srbije na ime Nikola Radišić, kao i falsifikovana lična karta i vozačka dozvola Švajcarske na isto ime, te drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela - istakla je Mučibabić.

Akcija "Logan" sprovedena je pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Banjoj Luci i po nalogu banjalučkog Osnovnog suda.

- U toku je kriminalistička obrada nad osumnjičenima. Po završetku tih aktivnosti S. S. iz Novog Sada biće predat Sudu BiH na dalje postupanje - naglasila je Mučibabić.

Podsjetimo, Pribaković je ubijen u oktobru 2017. godine. Sumnja se da je Stefanović kritične noći taksijem došao do diskoteke "The End", uletio u unutra i Pribakoviću pucao u noge. Usljed ranjavanja žrtva je iskrvarila nasrmt. Stefanović je pobjegao u društvu prijatelja koji je isti dan uhapšen, dok se on više od tri godine nalazio u bjekstvu. Za Stefanovićem je u Srbiji raspisana potraga jer se nije odazvao na izdržavanje kazne zbog nelegalnog oružja, za šta je osuđen na godinu i po dana zatvora. Dovodio se u vezu sa iznudama, narkoticima i drugim krivičnim djelima.  
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.