9.2.2021. 15:02
0
Počelo suđenje Naseru Palislamoviću: Bježeći od policije usmrtio pješaka Salku Ejubovića
Čitanjem optužnice i iznošenjem uvodnih riječi danas je pred Vijećem Kantonalnog suda u Sarajevu počelo suđenje Naseru Palislamoviću optuženom za tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je vozilom usmtio pješaka Salku Ejubovića, prenosi Avaz.

Nesreća se desila 10. oktobra prošle godine oko 20.40 sati nakon što se Palislamović, bez vozačke dozvole, upravljajući neregistriranim vozilom Ford Fiesta i sa zadnjim nevažećim oznakama, u Binježevu oglušio o naredbu policije da se zaustavi, povećao brzinu i nastavio da bježi.

Po dolasku na Mostarsko raskršće jureći 84,7 kilometra na sat, nije obratio pažnju na pješaka Salku Ejubovića koji je u tom momentu prelazio cestu. Bez kočenja udario je u o Ejubovića i nanio mu smrtonosne povrede. Palislamović se nije zaustavio da pomogne pješaku već je nastavio da bježi, nakon čega je ipak uhapšen, prenosi Avaz.

Tužiteljica Sanita Imamović kazala je da će se iz nalaza vještaka saobraćajne i mašinske struke vidjeti da je optuženi bahatom vožnjom počinio krivično djelo koje mu se stavlja na teret. Također je najavila i saslušanje dvojice policajaca koji su pokušali da zaustave Palislamovića, te su kasnije bili očevici teške nesreće.

Palislamović, nezaposleni varilac, otac dvoje punoljetne djece, ponovio je da negira krivicu. Njegov branilac, advokat Omar Mehmedbašič istako je da će odbrana dokazati da nije bilo umišljalja već da je u pitanju krajnji nehat.

Optuženi je nakon pretresa vraćen u pritvor KPZ-a Zenica.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.