17.3.2021. 8:18
0
FUP uhapsio pedofila iz Konjica, žrtve vrbovao preko Instagrama
Policijski službenici Federalne uprave policije su jučer poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, lišili slobode lice iz Konjica inicijala D.K. (2000.), koje se dovodi u vezu sa krivičnim djelom „Iskorištavanje djeteta ili maloljetnika radi pornografije“ iz člana 211. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Lišeni slobode D.K. se sumnjiči da je u prethodnom periodu putem društvene mreže „Instagram“ uspostavljao “on-line” komunikaciju sa djecom starosne dobi od 9 godina pa naviše, pri tome se predstavljajući kao njihov vršnjak muškog ili ženskog spola, zahtijevajući seksualno eksplicitne fotografije i video snimke. Isti se sumnjiči da je na isti način uspostavljao neprimjerenu komunikaciju sa oko 40 djevojčica mlađe starosne dobi.

U sklopu navedenih aktivnosti, a postupajući po Naredbi Općinskog suda u Konjicu, policijski službenici Uprave policije izvršili su pretres kuće na području općine Konjic koju koristi osumnjičeni, kojom prilikom je pronađena i privremeno oduzeta računarska oprema i mobilni telefoni sa pripadajućim SIM karticama koji su korišteni prilikom izvršenja navedenog krivičnog djela, a koji će biti upotrijebljeni kao dokaz u krivičnom postupku.

Lice lišeno slobode je kriminalistički obrađeno u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će u zakonskom roku biti predato Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.