23.3.2021. 17:27
0
"Vrhovni sud FBiH je pokazao svu bijedu bh. pravosuđa"
- Ovo smo očekivali, ima tri mjeseca da smo rekli da će to uraditi. U vijeću se nalazi Emir Neradin koji bio u državnom Tužilaštvu na predmetu Dženan Memić i koji je rekao da neće raditi na tom predmetu, ne može da radi protiv Dalide Burzić, kaže Muriz Memić.
Otac stradalog Dženana Memića, Muriz Memić, kazao je za N1 kako nije iznenađen odlukom Vrhovnog suda Federacije Bosne i Hercegovine da ukine oslobađajuću presudu koju je Ljubi i Bekriji Seferović izrekao dva puta Kantonalni sud u Sarajevu.

“Vrhovni sud FBiH pokazao je svu bijedu bh. pravosuđa i pokazali su da ipak mafija upravlja pravosuđem. Ovo smo očekivali, ima tri mjeseca da smo rekli da će to uraditi. U vijeću se nalazi Emir Neradin koji bio u državnom Tužilaštvu na predmetu Dženan Memić i koji je rekao da neće raditi na tom predmetu, ne može da radi protiv Dalide Burzić. Pa je došao u Vrhovni sud i bio u vijeću, ništa drugo nismo mogli očekivati. Istraga Tužilaštva BiH se nastavlja, sada ‘uvalili’ i Vrhovni sud FBiH. Znao sam da će ovako biti i nisam razočaran”, kazao je Memić za N1.

Podsjetimo, Vrhovni sud FBiH donio je odluku da djelimično uvaži žalbu Tužilaštva KS koju je podnijelo na oslobađujuću presudu Kantonalnog suda u Sarajevu izrečenu Ljubi i Bekriji Seferović, ukine presudu i vrati na ponovno suđenje. S obzirom da je ovo drugi puta da se ukida presuda Kantonalnog suda Sarajevo, suđenje će biti vođeno pred Vrhovnim sudom FBiH.
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.