28.7.2021. 10:28
0
Akcija "Heisenberg" u Sarajevu: Pogledajte šta je pronađeno u stanu na Humu
Preduzimajući mjere i radnje na realizaciji operativne akcije kodnog naziva “HEISENBERG”, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu,policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga-Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo izvršili su pretres unanajmljenog stana u ulici Humska, općina Novo Sarajevo koji koristi E. Š. (34), rođen u Užicu, nastanjen u Sarajevu.

Tom prilikom je pronađena i oduzeta jedna kompletna laboratorija za uzgoj i proizvodnju opojne droge marihuane koja se sastoji od sljedećeg:

- 15 stabljika visine od 10 do 150 centimetara koje asociraju na biljnu vrstu cannabis sativa

- 15 saksija sa sistemom za samonavodnjavanje,

- 3 prigušnice,

- 3 reflektora,

- jedna neonska lampa,

- 4 termo higrometra,

- 2 ventilatora,

- 2 turbine,

- 4 karbonska filtera,

- 2 PVC šatora,

- fleksibilno crijevo,

- jedan PVC rezervoar od 50 litara za navodnjavanje sa instalacijom i

-evidencija prihrane biljaka.

Također, pronađena je i oduzeto oko 1,6 kilograma suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu i 2 digitalne vage.

Navedenog dana u 13:30 sati, E.Š. je lišen slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 238. i člana 239. KZ F BiH (Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga), nakon čega jei predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Po završenoj krininalističkoj obradi, isti će uz službeni izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.