26.8.2021. 8:31
0
Tuzlanski osnovci se tuku, vršnjaci navijaju i snimaju
Snimak je nastao u ponedjeljak 23. augusta u ulici Aleja Alije Izetbegovića u Tuzli, a zbog zaštite identiteta maloljetnih osoba sa snimka video zapis je zamagljen.

Naime, na snimku se vide dva mlađa maloljetnika (osnovna škola), kako razmjenjuju udarce pesnicama i nogama dok desetak djevojčica i dječaka stoji u neposrednoj blizini i njihov fizički obračun snima mobitelima uz dobacivanja i likovanja.

“Ovo nisu djeca iz naše ulice, nikoga od njih ne poznaju stanari. Dođu ovdje svaki dan i noć, skakali su po automobilima i oštećivali ih. Također udarili su jednu djevojčicu biciklom, policija je u više navrata izlazila na teren. Djeca im kažu da su navodno iz Soline, pa zatim sa Slatine, a nekada kažu da su sa Irca. Ovaj snimak je samo mali dio svega čemu skoro svakodnevno svjedočimo, tužno je ovo gledati, ovo su djeca uzrasta između 10 i 12 godina, znaju li njihovi roditelji uopšte gdje se kreću, šta rade, dosta je tu i djevojčica, gledaju kako se njihovi drugari tuku, smješkaju se, navijaju i snimaju mobitelima sve to. Zaista jako tužan prizor, pretužan…” za Tuzlanski.ba kaže stanar obližnje zgrade koji je ustupio snimljeni video.

Nasilje među mlađim uzrastima postala je sve učestalija pojava. Nažalost djeca ne mogu potpuno sama kontrolisati okolnosti u kojima se nerijetko nalaze.

Na odraslima je  – roditeljima, nastavnicima, nadležnim instituciajma pa i svima nama da postanemo veoma osjetljivi na ovaj ozbiljan problem i ne dopustimo da nasilje postane prisutno u društvu, odnosno u ovom slučaju među mlađim uzrastima i tako ostavi posljedice na razvoj djece i njihovo mentalno zdravlje.


0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.