4.11.2021. 16:39
0
Epilog opsežne istrage MUP-a TK: Skoro 7.400 tableta ekstazija i više od 11 kilograma spida pripadalo 36-godišnjaku
Nakon duge i opsežne istrage, kao i operativnog rada na terenu, pripadnici Uprave policije (Sektor kriminalističke policije/Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga) MUP-a TK došli su do saznanja o licu koje se dovodi u vezu sa pronađenom većom količinom narkotičkih sredstava u mjesecu septembru 2019. godine u Tuzli.

Podsjetimo, istražitelji su tada pronašli 7.324 tablete ekstazija i 22 pakovanja spida, odnosno 11,33 kilograma.

Utvrđeno je da se radi o 36-godišnjem A. J., nastanjenom u Tuzli, koji je 3. novembra 2021.godine uhapšen nakon pretresa kuće koju isti koristi, a kojom prilikom je pronađeno jedno pakovanje spida.

A. J. je nakon izvršene kriminalističke obrade, predat postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona na dalje postupanje zbog postojanja osnova sumnje da je u saizvršilaštvu sa njemu poznatim osobama počinio produženo krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.