24.11.2021. 15:02
0
Radniku nije plaćao plate i doprinose, policija ga uhapsila
Prijedorska policija jučer je Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor podnijela izvještaj protiv A. J. iz Prijedora zbog sumnje da je radniku iz Prijedora nije isplatio šest mjesečnih plata.
Kako se navodi u saopćenju PU Prijedor, osumnjičeni se tereti da kao direktor društva ograničene odgovornosti iz Banja Luke, protivno Zakonu o radu RS i Općem kolektivnom ugovoru koji se odnose na plate i druga primanja iz radnog odnosa, tokom 2016. godine radniku iz Prijedora nije isplatio šest mjesečnih plata u ukupnom iznosu od 2.400 KM, iako je na računu firme bilo sredstava za isplatu.

- Na ovaj način osumnjičeni A. J. je pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 2.400 KM za koliko je ujedno oštetio radnika privrednog društva - dodaje se u saopćenju.

Prijedorčanin je osumnjičen da je počinio krivična djela povreda osnovnih prava radnika i oštećenje ili povlašćivanje povjerilaca.

(Avaz/K.B)
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.