15.12.2021. 11:43
0
Uhapšeni nakon sudskog ročišta, a sada im je određen privor: Krsmanović i Petrović iza rešetaka
Sud BiH odredio je pritvor Vladimiru Krsmanoviću i Tomislavu Petroviću, uhapšenim zbog sumnje da su kao članovi organizirane kriminalne grupe ukrali veliki broj skupocjenih vozila. Ovo je potvrdila Adna Dobojlić, Petrovićeva braniteljica.

Pritvor im je određen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i utjecati na svjedoke ili saučesnike, kao i da bi boravkom na slobodi mogli ponovo počiniti krivično djelo ili dovršiti započeto. Tužilaštvo je tražilo da se osumnjičenima odredi pritvor i zbog opasnosti od bjekstva, ali Sud nije udovoljio njihovom zahtjevu. Na odluku Suda žalbu su uložile obje strane u postupku.

Krsmanović i Petrović su uhapšeni 10. decembra ispred zgrade Suda BiH nakon ročišta u predmetu Volan u kojem su na optuženičkoj klupi zbog krivičnih djela organizovani kriminal, teška krađa i pranje novca. Njihovom hapšenju su prethodili pretresi koji su obavljeni na Palama, a četiri automobila koje su koristili, su privremeno oduzeti. Akcija Volan je, podsjetimo, izvedena 2018. godine, a nakon istrage Tužilaštvo BiH je podiglo optužnicu protiv više od 25 osoba. Na čelu grupe koja je optužena za krađu više od 200 skupocjenih vozila, čija je ukupna vrijednost nekoliko miliona KM, nalazio se Danilo Cicović. U toku je postupak protiv ove grupe u Sudu BiH, a prema nezvaničnim informacijama, uskoro bi trebala uslijediti akcija Volan 2 te nova hapšenja automafijaša, prenosi Oslobođenje.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.