18.5.2022. 16:07
0
Sead Tahirović osuđen na 18 godina zatvora zbog ubistva Almira Škrijelja u studentskom domu u Nedžarićima
Kantonalni sud u Sarajevu danas je izrekao presudu kojom je Sead Tahirović osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od 18 godina zbog ubistva Almira Škrijelja, potvrdila je za portal "Avaza" Azra Bavčić, portparol Tužilaštva Kantona Sarajevo.

- Kantonalni sud je Seada Tahirovića osudio na 17 godina zatvora za ubistvo. Istovremeno sud je opozvao raniju uvjetnu osudu za teška djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja u trajanju od godinu i šest mjeseci te mu izrekao jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 18 godina - kazala ja Bavčić za "Avaz".

Sead Tahirovoć se tereti da je 20. februara 2020. godine oko 11.30 sati, u prostorijama JU Studentski centar Univerziteta u Sarajevu u Nedžarićima, nakon kraće verbalne prepirke nožem ubo Škrijelja u leđa dok je sjedio u stolici. Škrijelj je istrčao iz kancelarije, ali ga je Tahirović sustigao i nastavio udarati i ubadati nožem po raznim dijelovima tijela.

U optužnici se navodi da je ubadao Škrijelja i kada je ovaj pao na tlo. Nanio mu je više ubodnih i reznih rana i to najviše na grudnom košu. Kod oštećenog je došlo do iskrvarenja usljed oštećenja podključne arterije. Škrijelj je zbog toga podlegao na licu mjesta.

Almir Škrijelj je bio rukovodilac smještaja u Domu, dok je Tahirović bio jedan od uposlenika.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.