24.4.2024. 8:43
0
Tragičan epilog nove saobraćajne nesreće u Sarajevu: Život je izgubio državljanin Finske
FOTO: ilustracija
U sarajevskom naselju Alipašino Polje sinoć se dogodila saobraćajna nesreća, u kojoj je došlo do sudara motornog vozila Kia i motornog vozila Audi. Ovom prilikom jedan od putnika je zadobio tjelesne povrede opasne po život, usljed kojih je naknadno i preminuo.

Nesreća se dogodila oko 23.35, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

- Dana 23.04.2024. godine oko 23.35 sati, na kolovozu ulice Bulevar Meše Selimovića dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do sudara motornog vozila KIA, kojim je upravljao vozač M. M., rođen 1957. godine iz Sarajeva, i motornog vozila Audi, kojim je upravljao vozač E. I., rođen 1995. godine iz Sarajeva. 

U ovoj saobraćajnoj nezgodi, putnik iz vozila KIA, državljanin Finske, P. J. T., rođen 1961. godine, zadobio je teške tjelesne povrede opasne po život, te je vozilom Zavoda za hitnu medicinsku pomoć prevezen na KCUS, gdje je od zadobijenih povreda i preminuo u 00.50 sati.

Vozač vozila KIA, M. M. zadobio je teške tjelesne povrede, kao i putnica iz vozila KIA K. M., rođena 1957. godine u Sarajevu, te su oboje zadržani na daljnjem liječenju na Klinici za anesteziju i reanimaciju KCUS.  Vozač vozila Audi, E.I. zadobio je teške tjelesne povrede i zadržan je na Klinici za ortopediju i traumatologiju na daljnjem liječenju, navodi se u saopćenju MUP-a KS-a.

Obaviješten je dežurni tužilac KTKS, koji je rukovodio uviđajem koji su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a KS-a, uz prisustvo stalnih sudskih vještaka saobraćajne i mašinske struke.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.