3.5.2024. 16:12
1
Policija okončala uviđaj: Kafić na Ilidži namjerno zapaljen
FOTO: N1
Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo uz prisustvo vještaka protivpožarne struke obavili su uviđaj na Ilidži i na Alipašinom Polju, gdje su u danas su izbili požari na ugostiteljskim objektima.

Kako je potvrdila Mersiha Novalić, portparol MUP-a Kantona Sarajevo, požar u kafiću “Trendy” na Ilidži je namjerno izazvan.

- Nakon uviđaja, za objekat u Novom Gradu (Trg nezavisnosti) vještak se preliminarno izjasnio da je riječ o kvaru na elektroinstalacijama, dok se za objekat na Ilidži (Mala Aleja) preliminarno izjasnio da je namjerna paljevina, te je obaviješten tužilac i događaj je okvalifikovan kao krivično djelo Izazivanje opće opasnosti - navela je za “Avaz” Mersiha Novalić.

Na Alipašinom Polju oko 3.40 sati gorio je objekt konobe "Koliba" na Trgu nezavisnosti, dok je dva sata kasnije u 5:05 sati na Ilidži prijavljen požar caffe cluba "Trendy", koji se nalazi u sklopu KSC-a "Sabit Hadžić", u ulici Mustafe Pintola.

Intrervencijom vatrogasaca spriječeno je širenje vatre na druge objekte. Povrijeđenih ni u jednom požaru nije bilo. 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.