19.11.2015. 0:56
1
"Policija je opkolila kuću na Sokolju, a onda se čula detonacija u kući"
U pucnjavi koja se večeras u 19:35 sati dogodila u sarajevskom naselju Rajlovac ubijeni su vojnici Oružanih snaga BiH, Armin Salkić (26) i Nedeljko Radić (34).

"Ovo što se dogodilo večeras će biti itekako sankcionsano. Nikome ni po koju cijenu neće biti dozvoljeno da puca u uniformu BiH, odnosno u zemlju BiH. Motive i kvalifikaciju ovog napada ćemo saznati sutra. Podignut je stepen sigurnosti kada su u pitanju sve agencije u BiH. Nedopustivo je da bilo ko može da puca u policajca ili vojnika, jer su to predstavnici naše zemlje. Nastavljamo borbu kako bi se spriječili ovakvi slučajevi", rekao je večeras predsjedavajući Vijeća ministara, Denis Zvizdić.

"Ovo je tragičan dan za ovu zemlju. Strašno je što su ova dvojica ljudi ubijena u svojoj zemlji i ubijena su na poslu. Ubijena su, dakle, dvojica vojnika, dok je jedan vojnik lakše ranjen. Bilo šta drugo što se tiče istrage, o tome ne mogu da govorim. Podignut je stepen obezbjeđenja i sigurnosti na svim lokacijama", rekao je novinarima večeras Emir Suljagić, zamjenik ministra odbrane BiH.

"Nakon što je policija opkolila kuću, čula se detonacija, a onakon toga smo ustanovili da se osoba koja je bila u kući ubila. Niko osim te osobe nije bio prisutan u kući", rekao je Vahid Ćosić, policijski komesar MUP-a KS.

Podsjećamo, Enes Omeragić je večeras iz automatske puške ubio dva pripadnika OSBiH. Nakon toga je izvršio samoubistvo.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.