19.11.2015. 14:01
1
Ovo je Enes Omeragić, sarajevski terorista, koji je ubio dva vojnika
Enes Omeragić, koji je sinoć ubio dva pripadnika Oružanih snaga BiH u Sarajevu, a potom izvršio samoubistvo, bio je poznat policiji, pišu Nezavisne.

Izvjesno vrijeme je ovaj 34-ogodišnjak proveo u zatvoru u Zenici, a pojedine komšije, ne želeći da im se navede ime, dodaju kako je bio problematičan.

Enes Omeragić je rođen u Francuskoj prije 34 godine. Bio je povezan sa pripadnicima vehabijskog pokreta i sklon narkoticima.

Ubio je dvojicu pripadnika Oružanih snaga BiH. Prilikom izvođenja napada uzvikivao je vjerske parole.

Prema snimcima bezbjednosne kamere iz kladionice u kojoj se desio zločin, Omeragić je ciljao samo vojnike iako je u istoj prostoriji bilo još gostiju.

Nakon što je policija opkolila njegovu kuću u Sokolju aktivirao je eksplozivnu napravu i izvršio samoubistvo.

Porodična kuća na Sokolju "ograđena" je trenutno policijskim trakama i u njoj se, osim inspektora, nalazi i porodica ubice.

Kako saznajemo, živio je u zajednici za ocem, maćehom i bratom.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.