24.11.2015. 19:05
0
Igor Kosić osuđen na dvije godine zatvora je automobilom usmrtio Bojana Brkovića
Okružni sud u Banjaluci osudio je Igora Kosića, koji je automobilom "opel vectra" usmrtio Bojana Brkovića, na dvije godine zatvora zbog počinjenog krivičnog djela ugrožavanje javnog saobraćaja, rečeno je Srni u Sudu.

Kosić je 14. novembra 2012. godine pola časa nakon ponoći u mjestu Trn, opština Laktaši, na starom putu Klašnice dva - Derviši, automobilom "opel vectra", krećući se prema Banjaluci, sustigao automobil "golf dva", kojim je upravljao Dean Đurić, nakon čega je nastala jurnjava na putu. 

Dolaskom u neposrednu blizinu slastičarne "Pingvin" u Ulici cara Dušana u mjestu Trn, Kosić je, svjestan da usljed velike brzine ugrožava druge učesnike u saobraćaju, počeo da koči kako bi izbjegao direktan udar u "golf tri", kojim je upravljao Boban Lipić, a koji je bio zaustavljen na desnoj saobraćajnoj traci u namjeri da u vozilo primi pješaka Bojana Brkovića. 

Brković se nalazio na alfaltnom proširenju sa desne strane kolovoza, kada je Kosić svojim vozilom skrenuo desno na parking prostor ispred slastičarne "Pingvin" i tom prilikom ga udario. 

Tada je Brković zadobio teže povrede glave od kojih je preminuo sljedećeg dana. 

Kosić se nije se pridržavao saobraćajnih propisa, čime je doveo u opasnost život ljudi, usljed čega je nastupila i smrt jednog lica, kažu u Okružnom sudu. 

Presuda je izrečena juče. 

(SRNA)
(Foto: Banjaluka.com)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.