26.11.2015. 9:20
0
Obračun više osoba u Vitezu, upotrebljeno vatreno oružje
U utorak je oko 17,15 sati u PS Vitez prijavljeno je da je u mjestu Nadioci, općina Vitez, došlo do fizičkog obračuna više osoba, a nakon toga i upotrebe vatrenog oružja.
Na lice mjesta upućene su patrole policije, koje su utvrdile da nije bilo povrijeđenih osoba uslijed upotrebe vatrenog oružja, a da je isto upotrebljeno od strane osobe B.N. rođen 1984.godine iz Viteza. Odmah je blokirano šire područje grada, a u blokadu i potragu za osumnjičenim uključena je i jedinica za podršku. 
 
Oko 18,30 sati osumnjičeni je pronađen i lišen slobode, te je nad njim zavedena kriminalistička obrada s ciljem pronalaska oružja iz kojeg je pucano i dokumentovanja njegove veze za predmetnim krivičnim djelom. Obradu osumnjičenog proveli su službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK/KSB Travnik, a ista je obuhvatila i pretres stana te drugih prostorija koje koristi osumnjičeni,  uz prethodno pribavljenu naredbu Općinskog suda Travnik.
 
Tokom pretresa, na tavanu stambene zgrade u kojoj je nastanjen osumnjičeni, pronađena su 3 veća pakovanja materije za koju se sumnja da je u pitanju opojna droga marihuna ukupne količine oko 0,5 kilograma, te 19 paketića materije za koju se sumnja da je opojna droga kokain. U nastavku obrade osumnjičeni je službenicima policije pokazao mjesto gdje je sakrio oružje iz kojeg je pucao. Po završetku kriminalističke obrade osumnjičeni će, uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, biti predat tužiocu kantonalnog tužilaštva Travnik na dalje postupanje. Osumnjičenom se na teret stavljaju krivična djela „Nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija“, „Izazivanja opće opasnosti“ i krivično djelo  „Proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.
 
Podsjećamo da je osumnjičeni tokom prošle godine lišen slobode u okviru veoma uspješne operativne akcije pod nazivom „Sigurnost“, koja je bila usmjerena na sprječavanje i otkrivanje krivičnih djela zloupotrebe opojnih droga. Tom prilikom kod njega je pronađeno oko 2 kilograma marihuane, a osim navedenog krivičnog djela osuđivan je i za druga krivična djela vezana za nedozvoljeno držanje oružja i izazivanja opće opasnosti.
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.