26.11.2015. 12:17
0
Na području Kantona Sarajevo uhapšene dvije osobe zbog spida i jedna zbog marihuane
Policijski službenici Jedinice za podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u srijedu su uhapsili D.E. (1980.) iz Sarajeva zbog sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Prilikom pretresa kod njega su pronađena dva paketića s materijom koja asocira na opojnu drogu spid.

O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a D.E.  je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela.

Kod B.N. pronađen paketić spida 
Policijski službenici  u srijedu su uhapsili B.N. (1981.) iz Sarajeva zbog sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Prilikom pretresa kod njega je pronađen jedan paketić s materijom koja asocira na opojnu drogu spid.

O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a B.N.  je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela.

Kod S.S. pronađena marihuana 
Policijski službenici Jedinice za podršku MUPKS-a u srijedu su uhapsili S.S. (1982.) iz Sarajeva zbog sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Prilikom pretresa kod njega su pronađena četiri paketića sa zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu.

O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a S.S. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela.

Uhapšen G.H. zbog teške krađe
Policijski službenici u srijedu su uhapsili G.H. (1969.) iz Sarajeva zbog sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa.

On je istog dana zatečen na izvršenju teške krađe novca iz ormarića za dobrotvorne priloge u Staroj pravoslavnoj crkvi, ulica Mula Mustafe Bašeskije, općina Stari Grad Sarajevo.

O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a protiv uhapšenog će biti preduzete zakonom predviđene mjere.

Razbojništvo u prodavnici ''Klas'' 
Nepoznata osoba u srijedu je izvršila krivično djelo razbojništva nad radnicom u prodavnici ''Klas'', u ulici Asima Ferhatovića, općina Centar Sarajevo.

Uz prijetnju pištoljem ukradena je određena suma novca.

O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

Razbojništvo kladionici ''Formula''
Dvije nepoznate osobe u srijedu su izvršile krivično djelo razbojništva nad radnicom u sportskoj kladionici ''Formula'',  u ulici Envera Šehovića, općina Novo Sarajevo.

Uz prijetnju nožem ukradena je određena sumu novca.

O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

Stanje u saobraćaju
Na području Kantona Sarajevo u protekla 24 sata dogodilo se ukupno 11 saobraćajnih nesreća, od toga deset s materijalnom štetom i jedna s lakše povrijeđenom osobom.

Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno sedam vozača.

Isključeno je i osam osoba zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, dva motrona vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole  i tri neregistrovana motorna vozila, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.