27.11.2015. 12:23
4
"Ne znam šta smo zgriješili da naša kćerka postane zaluđenica koja bi da ratuje i ubija ljude"
"Ne znam kako ćemo ovo preživjeti i šta smo Bogu zgriješili da se desi da naše divno dijete postane zaluđenica koja bi da ratuje i ubija ljude, mi je tome nismo učili" govori Bećir Đušinac, otac srpske državljanke Elme, koja je uhapšena u srijedu u Bosni zbog sumnje da je povezana s teroristima ISIS-a.

Kako kaže, vest o njenom hapšenju i tvrdnje da je planirala da sa suprugom otputuje na ratište u Siriju su njega i suprugu šokirale toliko da na prestaju da plaču, prenosi Alo.


- Mi smo ovdje u Bošnjačkoj mahali u Kosovskoj Mitrovici ugledna porodica, jedna od najuglednijih. Odgajili smo normalnu djecu. Poštenu, vrijednu, radnu, a desio nam se ovaj horor - priča otac.

Sa saznanjem o Elminom hapšenju, u srijedu, sve je kulminiralo, ali kćerka im je muke zadala još u februaru, kada se udala, pobjegla od kuće i zbog supruga postala džihadiskinja. Do tada je, tvrde, bila dijete za primjer.

- Cijelog života je bila odlična učenica, oblačila se normalno, moderno. Bili smo veoma ponosni na nju. Studirala je njemački, bila je prva godina i odlično joj je išlo, a onda je pobjegla od kuće. Isprao joj je mozak, ali bukvalno, za dva dana dopisivanja. Ko zna šta joj je pričao, obećavao i u šta je uvjerio, ali je uspio da je povuče. Znala je da mi ne bismo dozvolili da se uda za njega, pa je zato pobiegla - priča Bećir i dodaje:

- Otišli smo kod nje i doživjeli šok. Bila je pokrivena, potpuno. To nije više bilo ono naše dijete, nisam je prepoznao, ni fizički, a nisam ni razumio ono što je govorila. A njen suprug, za koga nisam znao ni ko je, ni šta je, a kamoli da je vehabija i da je hapšen zbog veze sa terorizmom, od starta mi se nije dopao. Oni su se vrlo čudno ponašali, ali ja tada nisam mogao ni da pretpostavim koliko su duboko upali u te njihove vode - priča Bećir za Alo.

Dodaje da bez obzira na to što policija vjeruje da je njegova kćerka veoma opasna, ne misli da bi bila u stanju bilo koga da povrijedi i ubije.

4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.