2.2.2016. 13:18
3
Drogiran vozilom u centru Sarajeva pokušao ubiti Sulju Planju
„Ne znam koji je bio motiv da me udari vozilom. Nikada ranije nismo bili u sukobu, nikad ga prstom nisam tak'o“, rekao je Suljo Planja (39) koji se u sudnici Kantonalnog suda u Sarajevu pojavio u invalidskim kolicima, svjedočeći protiv 26-godišnjeg Eldina Mulića, koji ga je 16. aprila prošle godine u Ulici Sutjeska pokušao ubiti udarivši ga vozilom.

Planja je rekao da Mulića poznaje iz viđenja kao "sitnog dilera", te ispričao kako je 16. aprila povrijeđen. Rekao je da je krenuo iz prodavnice noseći u ruci kesu. Čim je stupio nogom na kolovoz, u namjeri da pređe cestu, začuo je turiranje vozila i pomislio da se neko pravi važan.  

„Kad sam zakoračio na trotoar, automobil me udario s desne strane, bacio na šajbu, pa na krov i odletio sam 15 metara. Dok sam ležao na zemlji, vidio sam plavi auto kako pokušava krenuti u rikverc prema meni, ali mu se ispriječio neki golf 3. Nisam vidio vozača, samo sam vidio da je bio u bijeloj košulji", rekao je oštećeni, a prenosi Oslobođenje.

Tek u bolnici je saznao da ga je Mulić udario, nakon što mu je to ispričao Emir Porobić, koji mu je došao u posjetu. 

Planja je, kako je rekao, mislio da  Porobić ima nešto s ovim događajem, s obzirom na to da su on i Mulić bili prijatelji.

Predsjedavajuća Vijeća, sutkinja Indira Jahić upozorila je Mulića koji se na ove riječi nasmijao, zaprijetivši da će ga udaljiti iz sudnice.  

Oštećeni je zatražio krivično gonjenje Mulića zatraživši odštetu za zadobijene povrede, ali o iznosu se nije mogao izjasniti, dodajući da ni nakon devet mjeseci ne može stati na noge, te da je imao teške operacije, i da mu predstoji još jedna.  Optuženi Mulić se nakon ove izjave počeo smijati, da bi ga predsjedavajuća Vijeća Indira Jahić upozorila na ponašanje, te zaprijetila da će ga udaljiti iz sudnice.

Nakon toga, Mulić se izvinuo Planji žaleći što je u kolicima. Dodao je da ga je drogiran, nenamjerno, udario vozilom.  

Planja je, na insistiranje sutkinje Jahić rekao da ne zna šta bi mogao biti razlog da ga je Mulić pokušao ubiti, te pojasnio da misli da je Mulić "preko njega htio da napravi ime". Dodao je da je Mulića na taj čin "naložio" (navratio, op.a.) Porobić. 

„On je na mene pucao 2007. i tad je on kao ispao faca. Tako sam barem čuo“, rekao je Planja.

Pored Pljanje svjedočili su policajci Alen Delić, Asmir Gurović i Ismir Merdžanić. Delić i Gurović su kazali da su preko radioveze čuli da je oboren pješak i primijetili plavi nissan sa velikim oštećenjima u blizini sarajevskog KPZ-a. Vidjeli su i Mulića koji je na košulji imao tragove krvi i koji je htio da se javi u KPZ, te su ga uhapsili. 

Ismir Merdžanić, inspektor u Jedinici za saobraćaj MUP-a KS-a je rekao da su Planji u bolnici Koševo konstatovani prelomi obje potkoljenice. Na osnovu uzoraka krvi i urina utvrđeno mu je i prisustvo droge.

Rekao je da je i prilikom testiranja Eldina Mulića utvrđeno prisustvo marihuane i hašiša, te da je govorio da zna koga je udario automobilom.

 
3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.