9.2.2016. 13:43
0
Sarajevo: 29-godišnjak uhapšen zbog krađe mobitela, tokom pretresa policija pronašla automatsku pušku
Policijski službenici u ponedjeljak su uhapsili A.A. (1986.) iz Sarajeva zbog sumnje da je počinio krivična djela razbojništvo i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

On je u proteklom periodu opljačkao P.A. iz Sarajeva od kojeg je ukrao mobilni telefon, a koji je policija pronašla kod njega.

Na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu, izvršen je pretres njegovog stana koji koristi u ulici Hadžiidrizova, općina Centar Sarajevo. U tom stanu pronađena je jedna automatska puška bez municije i predmeti koje su sumnja da iz krivičnog djela.

O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a nakon završene kriminalističke obrade A.A. će uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predat na nadležnom tužilaštvu na dalji postupak.

Pronalazak droge 
Policijski službenici u ponedjeljak su uhapsili Ć.V. (1994.) iz Sarajeva zbog sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga). Kod njega su pronađena dva paketića s materijom koja asocira na opojnu drogu spid. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a Ć.V. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti te osobe.

Uhapšen maloljetnik zbog više krivičnih djela 
Policijski službenici u ponedjeljak su uhapsili maloljetnog D.S. (1999.) koji je nastanjen u Sarajevu, zbog sumnje da je počinio krivična djela: krađa, teška krađa i posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a protiv uhapšenog će biti preduzete zakonom predviđene mjere.

Razbojništvo u prodavnicu ''Konzum''
Nepoznata osoba u ponedjeljak oko 18.00 sati opljačkala je prodavnicu ''Konzum'' u ulici Himze Polovine, općina Centar Sarajevo. Uz prijetnju pištoljem ukraden je novac. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

Razbojništvo u prodavnicu ''Rašmer''
Nepoznata osoba u ponedjeljak oko 18.30 sati opljačkala je prodavnicu ''Rašmer'' u ulici Adema Buće, općina Novi Grad Sarajevo. Uz prijetnju nožem ukraden je novac. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

Razbojništvo nad dvije osobe iz Zenice
Tri nepoznate osobe u ponedjeljak izvršile su krivično djelo razbojništvo nad A.A. i Z.F. iz Zenice. Uz prijetnju pištoljem ukradeni su im mobilni telefoni. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

Saobraćajna nesreća
Na kolovozu ulice Velika Aleja, općina Ilidža, u ponedjeljak oko 22.30 sati dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila povrede opasne po život. Došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka M.Dž. (1994.) i M.A. (1996.) oboje nastanjeni u Sarajevu. Udario ih je vozač koji je pobjegao s mjesta događaja. Teške tjelesne povrede opasne po život zadobio je pješak M.Dž., a ljekarska pomoć mu je ukazana u Univerzitetskom kliničkom centru u Sarajevu gdje je zadržan na daljem liječenju. Lakše tjelesne povrede zadobila je M.A., koja je nakon ljekarske pomoći otpuštena na kućno liječenje. Uviđaj su obavili tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo i policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo. Nastavljen je rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju događaja, kao identifikaciji i pronalasku vozača i vozila. 

Saobraćajna nesreća 
Na kolovozu raskrsnice ulica Hiseta - Hamze Hume - Most Skenderija - Obala Kulina bana, općina Centar Sarajevo, u utorak oko 06.20 sati dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila teže povrede. Tom prilikom došlo je do sudara vozila "vw golf 3'' kojim je upravljao vozač S.K. (1961.) nastanjen u Sarajevu i vozila ''škoda oktavia'' kojim je upravljao vozač B.A. (1981.) iz Sarajeva. Nakon sudara vozilo "škoda" nastavilo je kretanje, skrenulo u desnu stranu van kolovoza i udarilo u metalni kiosk vlasništvo "Duhanpromet" d.o.o. Sarajevo. Teže povrede zadobio je vozač S.K., a ljekarska pomoć mu je ukazana u Univerzitetskom kliničkom centru u Sarajevu gdje je na Klinici za Ortopediju i traumatologiju zadržan na liječenju. Lakše povrede zadobio je vozač B.A., koji je također zadržan na liječenju na Klinici za Ortopdiju i traumatologiju.
O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo. 

Na području KS-a 36 saobraćajnih nesreća  
Na području Kantona Sarajevo u protekla 24 sata zabilježeno je 36 saobraćajnih nesreća, od toga 31 s materijalnom štetom i pet sa nastradalim osobama, kojom prilikom je jedna osoba teže, a pet lakše povrijeđeno. Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno pet vozača. Isključeno je i deset osoba zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita, pet vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i tri neregistrovana motorna vozila, saopćeno je iz MUPKS-a.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.