10.2.2016. 11:35
2
Mladić ranjen na dječijem igralištu u Hrasnom: Krvario ulicom tražeći pomoć
U pucnjavi koja se dogodila sinoć u ulici Azize Šećirbegović u sarajevskom naselju Hrasno u blizini taksi stajališta povrijeđen je 27-godišnji A.D., potvrđeno je iz Dežurnog operativnog centra MUP-a KS.

Mladić je ranjen u desnu potkoljenicu na dječijem igralištu. Nakon što je ranjen, počeo je bježati. Teturajući se kroz prolaze obližnjih zgrada uspio je doći do trotoara u blizini jedne prodavnice gdje se srušio i tražio pomoć. Na tom mjestu sinoć su bili vidljivi tragovi krvi, piše Avaz.

"Mladić je povrijeđen iz vatrenog oružja, te je prevezen u UKCS gdje mu je ulazana ljekarska pomoć"
, kazali su iz Dežurnog operativnog centra MUP-a KS.

"Pacijent mlađe životne dobi primljen je sinoć na Kliniku urgentne medicine, sa povredama nanesenim vatrenim oružjem. Pacijent je nakon ukazane ljekarske pomoći pušten na kućno liječenje", rekla je za naš portal Muamera Šehić, glasnogovornica KCUS-a.

Istražitelji su u parku svijetleći baterijama tražili čahure i druge dokaze. Zaprepašteni stanari iz obližnjih zgrada su rekli kako je prava sreća da na igralištu nije bilo djece ili drugih prolaznika za vrijeme ovog incidenta, obzirom da se on dogodio u 18 sati i 20 minuta.
 
Sinoć, u 20:15 sati, u ulici Trg žrtava Srebrenice, općina Novo Sarajevo, pronađen je i uhapšen T. S., rođen 1986. godine, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 33. KZFBiH (Pomaganje) u izvršenju krivičnog djela iz člana 323. KZFBiH (Izazivanje opće opasnosti), koji je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

O ovom slučaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu. 

Uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, koji nastavljaju rad na pronalasku osumnjičenog M.E.

Foto: Oslobođenje

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.