11.2.2016. 11:03
0
Sudar pet vozila u Hadžićima, povrijeđeno šest osoba: Jedan vozač nije imao vozačku dozvolu, drugi bio pijan
Sinoć oko 21 sat u mjestu Garovci, opština Hadžići, desila se saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovalo pet vozila.

"Došlo je do sudara putničkog motornog vozila marke Golf 2 kojim je prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom upravljao O.K., rođen 1991.godine u Živinicama, nastanjen u Sarajevu, putničkog motornog vozila marke Audi 80, kojim je upravljao vozač D.J., rođen 1963. godine u Hadžićima, gdje je i nastanjen, vozila marke Golf 3, kojim je upravljao vozač D.D., rođen 1996. godine u Konjicu, gdje je i nastanjen, vozila Golf 3, kojim je upravljao vozač D.A., rođen 1981.godine u Višegradu, nastanjen u Sarajevu i putničkog vozila BMW kojim je pod dejstvom alkohola upravljao vozač O.S., rođen 1986.godine u Živinicama, nastanjen u Sarajevu", saopćeno je iz MUP-a KS. 

U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu potvrđeno nam je da je sinoć oko 21.30 sati, primljeno šest pacijenta  povrijeđenih u saobraćajnoj nesreći. Među pacijentima su tri muške i dvije ženske osobe, te jedna maloljetna osoba. 

"Kod svih pacijenata konstatovane su teže tjelesne povrede, te su zadržani na daljem liječenju i pretragama", saopćeno je u KCUS-u. 

"Teške tjelesne povrede zadobio je vozač O.K., a ljekarska pomoć mu je ukazana na KCUS-u, gdje je na Klinici za ortopediju i traumatologiju zadržan na daljem liječenju. Tjelesne povrede su zadobili i vozači D.J. i D.A., kao i putnici iz vozila D.A., rođena 1971.godine u Sarajevu i T.A., rođena 1950. godine u Hadžićima, obje nastanjene u Hadžićima", rečeno nam je u MUP-u KS. 

Pripadnici MUP-a KS obavili su uviđaj za vrijeme kojeg je saobraćaj bio obustavljen. Na vozilima je pričinjena velika materijalna šteta, a dio jednog od Golfova je od siline udara odletio u rijeku Zujevinu. O nesreći je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

(Foto: Dnevni avaz)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.