13.2.2016. 14:30
0
K.M. lišen slobode zbog nanošenja teške tjelesne povrede
Policijski službenici Treće Policijske uprave 12. februara u 01.45 sati lišili su slobode K.M. rođenog 1987. godine iz llidže, zbog osnova sumnje da je u ranijem periodu počinio krivično djelo teška tjelesna povreda, izvršeno na štetu T.N. iz Sarajeva.

K.M. je istog dana u 13.00 sati predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu. 

B.A. lišen slobode zbog droge

Policijski službenici Prve PU - PS Stari grad u petak u 16.40 sati lišili su slobode B.A. rođenog 1993. iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga. B.A. je istog dana u 18.45 sati nakon kriminalističke obrade otpušten iz službenih prostorija.

Razbojništvo nad radnom u JU "Apoteke Sarajevo"

U petak oko 18.50 sati, u JU "Apoteke Sarajevo", u ulici Put Famosa broj 1., općina llidža, jedna nepoznata osoba je uz prijetnju nepoznatim predmetom izvršila razbojništvo nad radnicom P.S. iz Sarajeva. Tom prilikom otuđena je neutvrđena količina novca.

O ovom događaju je obaviješten Kantonalni tužilac u Sarajevu, a uviđajne radnje po njegovom odobrenju obavili su policijski službenici MUP-a KS. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivično djela i pronalasku izvršioca.

Uručena 784 prekršajna naloga

U toku proteklog dana, policijski službenici MUP-a KS, preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, uručili su 784 prekršajnih naloga. Za lakše prekršaje upozorili su 18 vozača, 21 vozač je isključen zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola, četiri vozača bez položenog vozačkog ispita, pet vozača prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom, dva motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i osam neregistriranih vozila, saopćeno je iz Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a KS.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.