29.4.2016. 11:45
1
Zbog pljačke i ubistva starice: Kubat i Bešić osuđeni na 20, odnosno 16 godina zatvora
Kantonalni sud u Sarajevu oglasio je krivim Berjamina Kubata za krivično djelo razbojništvo, te krivično djelo razbojništvo sa smrtnom posljedicom.

Kubat je prvostepeno osuđen na kaznu zatvora od dvadeset (20) godina, dok je Sanela Bešić prvostepeno osuđena na jedinstvenu kaznu zatvora od 16 godina za ista krivična djela, prenosi Avaz.

Kubat (33) i Bešić (29) se terete da su 30. aprila i 14. maja 2015. godine u Sarajevu po prethodnom dogovoru, kao saizvršioci upotrebom sile i oružja oduzeli tuđu pokretninu s ciljem da njenim prisvajanjem pribave sebi protupravnu imovinsku korist, čime su počinili krivično djelo razbojništvo, na štetu starca S. G. te na isti način izvršili krivično djelo razbojništva sa smrtnom posljedicom na štetu starice A. N. 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.