28.6.2016. 13:03
0
Sarajevo: Oduzeti brisači, auto trokutovi i više od 1.100 tespiha za džamiju
Službenici Uprave za indirektno oporezivanje privremeno su oduzeli veću količinu razne robe u vrijednosti 17.000 KM.

U sklopu planiranih operativnih aktivnosti na kontroli uvoza roba azijskog porijekla, službenici Regionalnog centra Sarajevo, Grupa za spriječavanje krijumčarenja i prekršaja, prilikom kontrole kontejnerske pošiljke otkrili su određena odstupanja. Izvršen je detaljan fizički pregled prispjele kontejnerske pošiljke te su ustanovljena određena odstupanja u količini i vrsti robe prijavljene za carinjenje. 

Radilo se o višku robe i to: 500 brisača za automobile, 500 auto trokutova i 1152 vjerska tespiha visoke kvalitete. Roba koja je predmet prekršaja procjenjena je na vrijednost od 17.000 KM. Prilikom otkrivanja viška robe od velikog značaja i pomoći bila su sredstva i oprema, kao i učestale obuke službenika UINO od strane programa EXBS putem Vlade SAD.

Protiv pravnog i odgovornog lica bit će proveden prekršajni postupak pred nadležnim sudom.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.