29.6.2016. 13:34
0
MUP KS: Dvije osobe lišene slobode zbog napada na policijske službenike
Policijski službenici Pete Policijske uprave (V PU) u utorak 28. juna u 14.20 sati lišili su slobode M.A., rođenog 1995. godine u Tuzli i M.S., rođenog 1991. u Srebrenici, oba nastanjena u Vogošći, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, oštećenje tuđe stvari i lakše tjelesne povrede.

M.A. i M.S. su u ulici Braće Halać, općina Vogošća, fizički napali policijske službenike nanijevši im lakše tjelesne povrede. Tom prilikom M.A. i M.S. su oštetili službeno putničko motorno vozilo marke "VW golf 5", vlasništvo Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu. Uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a KS, koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog događaja.

Razbojništvo u ulici Brčanska

U utorak u 07.45 sati, u službene prostorije III PU pristupio je B.E. iz Sarajeva i prijavio da su istog dana oko 06.00 sati, u ulici Brčanska, općina Novi Grad Sarajevo, tri nepoznate osobe nad njim izvršile krivično djelo razbojništva. Tom prilikom nepoznate osobe su uz prijetnju pištoljem i uz upotrebu fizičke snage, od B.E. otuđile torbu sa zlatnim nakitom, novcem i ličnim dokumentima, a zatim se putničkim motornim vozilom marke "ford", sive boje, udaljile u nepoznatom pravcu. O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

Razbojništvo nad maloljetnikom u ulici Grbavička

U utorak u 23.10 sati, obaviještena je II PU da su istog dana u ulici Grbavička, općina Novo Sarajevo, dvije nepoznate osobe izvršile krivično djelo razbojništva nad maloljetnim P.O. iz Sarajeva. Tom prilikom nepoznate osobe su uz prijetnju nožem od maloljetnika otuđile mobilni telefon, a zatim se udaljile u nepoznatom pravcu. O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

Požar na objektu u izgradnji u ulici Telali

U utorak oko 20.40 sati, obaviještena je I PU da je u ulici Telali, općina Stari Grad Sarajevo, došlo do požara na objektu u izgradnji. Požar su ugasili pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba, dok je na objektu nastupila materijalna šteta. O ovome je obaviješten tužilac Kantonlnog tužilaštva u Sarajevu, a danas će uviđaj obaviti policijski službenici MUP-a KS i ovlašteni sudski vještak PPZ-a.

Stanje u saobraćaju: 36 saobraćajnih nezgoda

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se ukupno 36 saobraćajnih nezgoda, od toga 35 sa materijalnom štetom i jedna sa nastradalim osobama, kojom prilikom je jedna osoba lakše povrijeđena. Zbog upravljanja motornim vozilom pod djejstvom alkohola iz saobraćaja je isključen jedan vozač, 13 osoba zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, četiri motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i 10 neregistriranih motornih vozila, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.