25.7.2016. 13:36
0
Na aerodromu u Sarajevu uhapšen bh. državljanin Almir Džinić zbog terorizma
Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo 23. jula ove godine uhapsili su bh. državljanina Almira Džinića (1997.), saopćeno je iz Granične policije Bosne i Hercegovine.

- Graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Sud BiH raspisao potragu zbog krivičnog djela organizovanje terorističke grupe u vezi sa krivičnim djelom terorizam.

Džinić je na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigao letom iz Istanbula. Predat je službenicima Sudske policije Suda BiH, navodi se u saopćenju.

Sud BiH sapoćio je za Avaz kazali da je Džiniću određen jednomjesečni pritvor.

Džinić je u Siriju u džihad otišao sa ocem, majkom i osmero braće i sestara od kojih je samo brat Amer bio punoljetan, dok je u to vrijeme Almir bio maloljetan.

Njegova maloljetna sestra Enesa Džinić bila je šerijatski udata za Emraha Fojnicu koji je široj javnosti poznat kao optuženi u slučaju terorističkog napada na Američku ambasadu u Sarajevu.

Nakon oslobađajuće presude Suda BiH i puštanja iz pritvora Fojnica je otišao u Siriju gdje je poginuo, a na društvenim mrežama je objavljeno da je izveo šehidsku akciju i preselio s prslukom na sebi.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.