27.7.2016. 16:51
0
Ostaci tri ubijene srne u kanalu
Livanjski kraj bogat je šumom, šumskim proplancima ali i ravničarskim pašnjacima na padinama planina na koje također nerijetko zalaze i srne.
U podnožje Kamešnice i Dinare srne silaze i zbog vode u kanalu. Da li su i tri ubijene srne, čiji su ostaci pronađeni kod mosta na kanalu u blizini Orguza, stradale baš na vodi, na obližnjem pašnjaku, ili na jednom od svojih koridora za sada je nepoznato. 

Na fotografiji se vide tri glave i iznutrica triju zaklanih srna koje su bačene u navedeni kanal. 

Za sada nema informacija o tome kako su i gdje stradale srne, niti ko su nemilosrdni lovci. A ubijene su i u vrijeme lovostaja na srne i lanad, pa će biti zanimljivo hoće li po tom pitanju i šta poduzeti nadležno lovačko udruženje, te policija, piše Avaz.
(Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.